It is currently Tue Jul 22, 2014 8:29 am
   
Text Size

So I purchased Ethno Instrument...

Moderator: James Steele

So I purchased Ethno Instrument...

Postby i am monster face » Wed Jun 21, 2006 12:17 pm

and it won't work. After four repeated installs on my PC and a friend's G5, I gave up. On my computer I received a message that read "d3d9.dll not found. Reinstalling the software might help fix the problem." It didn't.

On the G5 we can start it, but then it just shuts down right away.

Both of these run MSI just fine.

Sorry, I know this isn't the Ethno board, I just didn't see where to post this.

Has anyone had any luck with it?

Ian
i am monster face
 
Posts: 39
Joined: Fri Jun 02, 2006 1:59 pm
Location: Omaha, Nebraska
Primary DAW OS: Unspecified

Postby mhschmieder » Wed Jun 21, 2006 4:19 pm

I am having a wonderful time of it on my 800 MHz G4 iMac. Both in standalone mode and as a plug-in. It seems way less CPU-intensive than Symphonic Instrument, for the most part. I've even been able to use the convolution reverbs without crashing!
User avatar
mhschmieder
 
Posts: 8432
Joined: Wed Jul 06, 2005 10:01 pm
Location: San Francisco Bay Area
Primary DAW OS: MacOS

Re: So I purchased Ethno Instrument...

Postby meeloo » Thu Jun 22, 2006 5:04 am

You can try to install DirectX 9 (you can download it from microsoft.com, or use Windows Update) to fix this problem.

Just out of curiosity, what is your graphic hardware? Have you installed the latest drivers for you video card? It might be related I MSI and Ethno require OpenGL to use hardware acceleration, and some video drivers have implemented OpenGL support over Direct3D...

However you should probably contact MOTU about this issue so that they know about it.

Meeloo
meeloo
 
Posts: 83
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Re: So I purchased Ethno Instrument...

Postby i am monster face » Thu Jun 22, 2006 10:33 am

meeloo wrote:You can try to install DirectX 9 (you can download it from microsoft.com, or use Windows Update) to fix this problem.

Just out of curiosity, what is your graphic hardware? Have you installed the latest drivers for you video card? It might be related I MSI and Ethno require OpenGL to use hardware acceleration, and some video drivers have implemented OpenGL support over Direct3D...

However you should probably contact MOTU about this issue so that they know about it.

Meeloo


Wow. I downloaded directx 9 and it worked. Thank you so much! I keep my PC away from the internet (because I download dumb stuff) and never figured it would be related to directX9. Thank you so much! I'm having fun now with Ethno!

I will post the info on my video card here in a few hours. Thanks!

Ian
i am monster face
 
Posts: 39
Joined: Fri Jun 02, 2006 1:59 pm
Location: Omaha, Nebraska
Primary DAW OS: Unspecified

Re: So I purchased Ethno Instrument...

Postby meeloo » Thu Jun 22, 2006 11:07 am

i am monster face wrote:Wow. I downloaded directx 9 and it worked. Thank you so much! I keep my PC away from the internet (because I download dumb stuff) and never figured it would be related to directX9. Thank you so much!

I'm glad I could help :-).

i am monster face wrote:I'm having fun now with Ethno!


That's nice to hear. Can you let us know what you think of the software and the sounds once you've had some experience with it? :)

i am monster face wrote:I will post the info on my video card here in a few hours. Thanks!


Thanks :)

Meeloo
meeloo
 
Posts: 83
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: Unspecified


Return to Ethno (Windows)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


Who is online

In total there are 0 users online :: 0 registered, 0 hidden and 0 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Login Form