It is currently Fri Oct 31, 2014 9:39 pm
   
Text Size

Running 2 "Instances" of DP

Discussion of Digital Performer use, optimization, tips and techniques on MacOS.

Moderators: James Steele, Shooshie

Forum rules
This forum is for most discussion related to the use and optimization of Digital Performer [MacOS] and plug-ins as well as tips and techniques. It is NOT for troubleshooting technical issues, complaints, feature requests, or "Comparative DAW 101."

Running 2 "Instances" of DP

Postby Tidwells@aol.com » Tue Jun 12, 2012 10:25 pm

Is it possible to run 2 "instances" or 2 different versions of DP simultaneously on the same Mac? I use DP live in concert to automate our live audio mix "in the box" (mixerless) with a MOTU 828 MKIII while DP also provides backing tracks and MIDI automation to our lighting controller. Our whole setlist is in one chunk. I would love to assign each song to a separate chunk so I could attach a separate video clip to each chunk to project live onstage. In the past, I found that using separate chunks causes our live sound to go temporarily silent when switching from one chunk to another, which is unacceptable since we are talking to the audience while switching chunks.

I've considered running DP on 2 separate Macs: Running separate chunks with music backing tracks and video clips on one Mac, then feeding the audio out into the other Mac where the glitch-less automated mixing can take place all in one chunk. I would have to sync the two machines together, of course. I'm just wondering: Is there any way to do this all on one Mac? Or can anyone recommend another economical piece of software that can play multiple video clips and sync to MIDI timecode? I would need to assign each clip a start time coinciding with the start of a song in DP. Thanks in advance for your advice!
Doug
Tidwells@aol.com
 
Posts: 38
Joined: Tue Jun 12, 2012 10:04 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Running 2 "Instances" of DP

Postby MIDI Life Crisis » Tue Jun 12, 2012 10:35 pm

I have had two different versions but never the same version.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS X.X • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16______________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 20510
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: Running 2 "Instances" of DP

Postby Klaus » Wed Jun 13, 2012 1:24 am

I have the same versions - on different macs, networked, and accessing the sam disk ( connected to 1 of the macs )
The second DP gives the error 'can't save.... use another name or disk' all the time...
Just an information, I think it can happen also when another app uses the same files as DP

Best

Klaus
Klaus
 
Posts: 896
Joined: Sat Oct 16, 2004 10:01 pm
Primary DAW OS: Unspecified


Return to Digital Performer [MacOS]: Usage, Techniques, Tips & Optimization

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 3 guests


Who is online

In total there are 5 users online :: 1 registered, 1 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 3 guests

Login Form