It is currently Mon Sep 01, 2014 9:14 pm
   
Text Size

Plug in will not let me save preset

Discussion of Digital Performer use, optimization, tips and techniques on MacOS.

Moderators: James Steele, Shooshie

Forum rules
This forum is for most discussion related to the use and optimization of Digital Performer [MacOS] and plug-ins as well as tips and techniques. It is NOT for troubleshooting technical issues, complaints, feature requests, or "Comparative DAW 101."

Plug in will not let me save preset

Postby Julia123 » Sat May 12, 2012 12:17 pm

I purchased a 3rd party plug in (UBK--1). I found it's preset folder and everything appears to be normal but for some reason it will not let me save my own presets. It says: Access Denied. Insufficient access privileges for the operation. (-5000)

Does anyone know why this won't let me save my own presets?

Thank you
iMac OS X 10.6.8, Dual Core, 3.06 GHz, 12g Ram, DP 8.05, Apogee One
Julia123
 
Posts: 342
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:49 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Dan Worley » Sat May 12, 2012 1:59 pm

Most likely it's just a permissions problem. Go to the Kush Audio folder (Library/Audio/Presets/Kush Audio) and in the Get Info window, unlock it and set its permissions to Read and Write and select "apply to enclosed items" from the little gear looking thingy. That might fix it.

I love that plug-in and it saves presets fine here.
DP 8.06 • Mavericks 10.9.4 • 3.2Ghz Mac Pro (Quad) 5,1 • 18GB RAM • ATI HD5770
User avatar
Dan Worley
 
Posts: 2662
Joined: Fri Jan 15, 2010 3:03 pm
Location: Northern CA
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Julia123 » Sun May 13, 2012 9:19 am

That was it!! Thanks. Now all I have to do is try to remember this next time I see that error message.
iMac OS X 10.6.8, Dual Core, 3.06 GHz, 12g Ram, DP 8.05, Apogee One
Julia123
 
Posts: 342
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:49 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Re: Plug in will not let me save preset

Postby mikehalloran » Sun May 13, 2012 3:29 pm

Julia123 wrote:That was it!! Thanks. Now all I have to do is try to remember this next time I see that error message.

Normally when you get this, the file was copied from somewhere else. To help find and solve a tech support issue, I am running the same test file on more than one 'puter. Every time I copy it from my iMac to my G4 - or back again via Drop Box, I go through this. Same when I copy a Word .doc instead of emailing it.

Programs installed via an installer shouldn't give you this grief but it sometimes happens.
July 2010 iMac 2.93G i7 Quad-core with OWC eSATA mod, 20G RAM, OS 10.9.4
828mkII FW; MIDI Timepiece MTP/AV USB with Intel Upgrade chip; DP 8.06 64bit, DP 7.24; IK, mda, NI, Izotope, PSP & Antares plugs, MachFive 3.2.1
LogicStudio 9.1.8, LogicPro X 10.0.6 Finale 2014c, Encore 5.0.7, DSP-Quatro 4.2.4, QuickTime Pro 7.6.6, SmartScore X2 10.5.5, Toast 11.2
Test machine: G4-733: OS 10.4.11 / OS 9.2; DP 5.13; Encore 5.05 & 4.5.5; Toast 9.07b, other legacy apps
User avatar
mikehalloran
 
Posts: 3857
Joined: Sun Jan 25, 2009 6:08 pm
Location: Sillie Con Valey
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Julia123 » Mon May 14, 2012 6:32 am

That would make sense. I recall having the problem before with a bunch of files when I first migrated everything from my old computer to this newer one, I didn't make the connection at all. Thanks.
iMac OS X 10.6.8, Dual Core, 3.06 GHz, 12g Ram, DP 8.05, Apogee One
Julia123
 
Posts: 342
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:49 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Re: Plug in will not let me save preset

Postby TnMike » Wed Feb 27, 2013 2:03 pm

I've tried going to "get info" on the MW EQ folder and making sure all is "read and write" and then "apply to enclosed items" but I still get error -43 when trying to save a preset. Is there anything else I should try??
Thanks, Mike
G5 dual 2.7 2.5gb RAM, 2408 mkIII, Ramsa DA-7 digital miixer, UAD-1, MTPAV, BFD drums, Ivory piano, B4, Alesis Masterlink, PodProxt, Ozone 3, Apogee Mini-Me, Mach V, Korg Legacy
TnMike
 
Posts: 152
Joined: Sun Mar 13, 2005 11:01 pm
Location: TN
Primary DAW OS: Unspecified

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Armageddon » Wed Feb 27, 2013 9:59 pm

I used to have this problem with Ozone 4. My solution was a bit more complex (and, as I can see from this thread, probably unnecessary!): I would jot down the parameters of the plug I had set up in DP, close DP, open Wave Editor, open an instance of Ozone 4, replicate those parameters and save it from there as preset with no problem. Of course, in the case of Ozone 4, it was likely that I was using the MAS version in DP and having issues based on that; the AU version I'd loaded in Wave Editor didn't seem to have that glitch.
2008 Black MacBook Core 2 Duo 2.4 GHz/4 GB RAM/500 GB-7200 rpm internal drive • OS X 10.6.8 • DP 7.24 • Wave Editor 1.5.6 • TC Konnekt 24D • Korg K61 • Armageddon Music/Love's Young Nightmare on MyspaceMy DP Projects on last.fmIMDb PageFacebook
Armageddon
 
Posts: 1799
Joined: Mon Oct 13, 2008 1:55 am
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby TnMike » Wed Feb 27, 2013 10:10 pm

So I should get an AU version of MW EQ and see if that will work? Not sure where to find that.?


G5 2.7 GHZ, DP 7.24, MOTU 2408, Ivory, SD2, B4ll, UAD-1, Melodyne, Ramza DA-7,
G5 dual 2.7 2.5gb RAM, 2408 mkIII, Ramsa DA-7 digital miixer, UAD-1, MTPAV, BFD drums, Ivory piano, B4, Alesis Masterlink, PodProxt, Ozone 3, Apogee Mini-Me, Mach V, Korg Legacy
TnMike
 
Posts: 152
Joined: Sun Mar 13, 2005 11:01 pm
Location: TN
Primary DAW OS: Unspecified

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Armageddon » Wed Feb 27, 2013 10:16 pm

TnMike wrote:So I should get an AU version of MW EQ and see if that will work? Not sure where to find that.?


Not sure if that's necessarily your problem, in this case, but: http://www.motu.com/products/software/mwc
2008 Black MacBook Core 2 Duo 2.4 GHz/4 GB RAM/500 GB-7200 rpm internal drive • OS X 10.6.8 • DP 7.24 • Wave Editor 1.5.6 • TC Konnekt 24D • Korg K61 • Armageddon Music/Love's Young Nightmare on MyspaceMy DP Projects on last.fmIMDb PageFacebook
Armageddon
 
Posts: 1799
Joined: Mon Oct 13, 2008 1:55 am
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby corbo-billy » Thu Feb 28, 2013 2:22 am

MasterWorks Collection is only 32 Bits _
MacPro LION 10.7.5. D.P. 8.0.6 & Kontakt 5.3 _ Fireface800 X 2 _ Universal UAD-2 Quad & Duo _ FilterBank2 Sherman & Gibson Explorer Pro _ MIDI Express XT _ Virus C Desktop _ Adrenalinn III & Voyager Moog _ UAD-2 Duo & Quad _ SpeakerPhone 2 _ PolyEvolver Keyboard _ Tempest _
http://img13.imageshack.us/img13/7498/irontop9.png
User avatar
corbo-billy
 
Posts: 733
Joined: Fri Nov 11, 2005 2:33 am
Location: France
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby Armageddon » Thu Feb 28, 2013 2:35 am

corbo-billy wrote:MasterWorks Collection is only 32 Bits _


Yikes, really? I'm sure there would have to be a 64-bit version in the near future. But like I said, I don't even know if that's the actual problem, it's just the one I experienced. MAS can be a fickle mistress.
2008 Black MacBook Core 2 Duo 2.4 GHz/4 GB RAM/500 GB-7200 rpm internal drive • OS X 10.6.8 • DP 7.24 • Wave Editor 1.5.6 • TC Konnekt 24D • Korg K61 • Armageddon Music/Love's Young Nightmare on MyspaceMy DP Projects on last.fmIMDb PageFacebook
Armageddon
 
Posts: 1799
Joined: Mon Oct 13, 2008 1:55 am
Primary DAW OS: MacOS

Re: Plug in will not let me save preset

Postby TnMike » Thu Feb 28, 2013 7:59 am

I have DP 7.24, so my MW eq came with the update from DP 5.
Not sure what to do, maybe tech support call. I hope they don't say to reinstall everything:( if anyone else has any more ideas, I would appreciate it!
Thanks,
Mike


G5 2.7 GHZ, DP 7.24, MOTU 2408, Ivory, SD2, B4ll, UAD-1, Melodyne, Ramza DA-7,
G5 dual 2.7 2.5gb RAM, 2408 mkIII, Ramsa DA-7 digital miixer, UAD-1, MTPAV, BFD drums, Ivory piano, B4, Alesis Masterlink, PodProxt, Ozone 3, Apogee Mini-Me, Mach V, Korg Legacy
TnMike
 
Posts: 152
Joined: Sun Mar 13, 2005 11:01 pm
Location: TN
Primary DAW OS: Unspecified


Return to Digital Performer [MacOS]: Usage, Techniques, Tips & Optimization

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


Who is online

In total there are 2 users online :: 1 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

Login Form