It is currently Mon Apr 21, 2014 1:01 am
   
Text Size

plugin issues

For seeking technical help with Digital Performer and/or plug-ins on MacOS.

Moderators: James Steele, Shooshie

Forum rules
This forum is for seeking solutions to technical problems involving Digital Performer and/or plug-ins on MacOS, as well as feature requests, criticisms, comparison to other DAWs.

plugin issues

Postby stainless » Thu May 10, 2012 6:10 pm

I recently downloaded a Waves Digital plug-in to Demo (UBK-1) download went fine, the iLok worked without incident

DP 7.24 does see it- I've tried as both a VST and a AU

oddly, R••••• (which I seldom use) does see the AU version (I'm working with the folks behind the plug-in, but thus far, no success... clean instal, a script to erase the install log of any memory of the first instal....

so today I buy Antares Evo Choir... looks interesting and only $29. I can only pick one format, so I opt for the VST (I own Auto-Tune... it works fine ... whenever I use it)
Download/install goes well, iLok (agian) comes off with out a hitch... but DP doesn't see it

I've tried rebooting, restarting...

now with this one, R••••• does see it, but locks up while scanning....

any suggestions?

could my luck be running such that I've gotten two buggy softwares back to back?
MacPro 2 x 2.4 (5,1 2010) , 16 GB RAM, 4.5TB, 10.9.1 OSX, DP 8.05, RME FF800, Audient ASP008, Lucid 8824 (clock), UAD2, JBL4623L w/sub, Prism, Avalon, Universal Audio, Aphex, Altex Lansing, AEA, Bellari, AKG, Audio-Technica, Rode, Shure, Granelli Audio, MXL, Jolie mod, JBridgeM, HearBack, and a manx named "get off the keyboard!"
stainless
 
Posts: 101
Joined: Sat Feb 25, 2012 8:42 pm
Location: Left coast
Primary DAW OS: Unspecified

Re: plugin issues

Postby stephentayler » Thu May 10, 2012 11:12 pm

DP doesn't read VST, only AU

Stephen
Stephen W Tayler: Sound Artist
http://www.chimera-arts.com
http://ostinatomusic.com
http://stephentayler.com

Mac Pro 8 Core 2.8Ghz 16Gb RAM, MacBook Pro, 2Gb RAM, OSX 10.8.4, DP 8.04, PT10 & 11, Logic 9.1.8, MOTU Traveler, Ultralite Mk 3 Hybrid, MC MIx, MOTU VIs, Waves, Izotope Everything, Spectrasonics, SoundToys, Slate, Softube, NI Vintage Compressors, spl Surround Monitor Controller, spl Auditor Headphone amp, Genelec 1031A, 1029 5.1 system, Sontronics Mics, iPad etc..
stephentayler
 
Posts: 2332
Joined: Sun Oct 31, 2004 11:01 pm
Location: Box, Wiltshire, UK
Primary DAW OS: MacOS

Re: plugin issues

Postby stainless » Fri May 11, 2012 8:45 am

well that would certainly explain a lot! :banghead: :lol:

I've apparently just been lucky up to now with plug in installers

that covers the Evo plug... but doesn't explain the Waves...

on the other hand, my odds just improved, to only one buggy plug!
MacPro 2 x 2.4 (5,1 2010) , 16 GB RAM, 4.5TB, 10.9.1 OSX, DP 8.05, RME FF800, Audient ASP008, Lucid 8824 (clock), UAD2, JBL4623L w/sub, Prism, Avalon, Universal Audio, Aphex, Altex Lansing, AEA, Bellari, AKG, Audio-Technica, Rode, Shure, Granelli Audio, MXL, Jolie mod, JBridgeM, HearBack, and a manx named "get off the keyboard!"
stainless
 
Posts: 101
Joined: Sat Feb 25, 2012 8:42 pm
Location: Left coast
Primary DAW OS: Unspecified


Return to Digital Performer [MacOS]: Troubleshooting/Criticism

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Login Form