It is currently Sat Apr 19, 2014 5:53 pm
   
Text Size

OSX audio MIDI setup rant & ?

Macintosh software/hardware discussion and troubleshooting

Moderator: James Steele

OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Mon Apr 05, 2010 2:06 pm

Why oh why does OSX audio MIDI setup default and get stuck to analoge outs? No matter what outplut I choose, and close AM , re open its back to analoge??

Does dumping the plist help?

How is OS 10.6.3 ? I heard that the AM GUI is different, but how about the functionality?

T
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Mon Apr 05, 2010 4:53 pm

Either a corrupted plist or config file or both. Dump the config file and the plist, restart A/M setup (no need to restart the Mac) and start over with a new config file. Be sure your drivers for your audio device are also sound (no pun intended). They could also be corrupted, but it's less likely, IMO.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Tue Apr 06, 2010 2:29 pm

Thanks MLC, I'll give that a shot.

Wait,config file- as in MOTU PCI consol?

T
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Tue Apr 06, 2010 2:42 pm

No, config file as in A/M setups.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Tue Apr 06, 2010 2:55 pm

I didn't know there is an actual AM file?
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby NazRat » Tue Apr 06, 2010 3:06 pm

I've never been able to get the outputs in AMS to anything other than analog with my 828mkII or 828mk3. Deleting the config or preference file never helped - it always reverts back. It may be something particular to MOTU interfaces/drivers - I dunno. The AMS really doesn't mean much because whatever you set the default output pair in MOTU Audio Setup is what is used regardless of the analog setting in AMS. That's for all apps, not just DP. I use S/PDIF set in MOTU Audio Setup and everything goes there even though AMS says analog.
DP8.05 PT11.1 VEP 5.2x 828mkII 828mk3 ADA8000 MTP-AV
Mac Mini Quad 10.9.1 - HP 4730s Quad Win8.1
NazRat
 
Posts: 1103
Joined: Sat Feb 07, 2009 2:55 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Tue Apr 06, 2010 3:08 pm

You can have any number of A/M configurations and subsequently any # of A/M files. They're in user>library>audio>MIDI configurations
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Tue Apr 06, 2010 3:28 pm

I can't speak to the MOTU or other gear I don't have. M-Audio FW410 for all it's faults does respond to the A/M setup but it is also true that what DP wants DP gets regardless of what A/M setup has to say about it.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Tue Apr 06, 2010 8:20 pm

hmm, interesting. Only thing in user>library>audio>MIDI configurations was a mcfg for the PCI consol , no AM files to speak of ?

T
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Tue Apr 06, 2010 8:29 pm

That is an A/M config file. Create a new one in A/M and it should appear there.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Wed Apr 07, 2010 7:13 am

nope, just the PCI consol

Image
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Wed Apr 07, 2010 7:25 am

Have you created a new configuration (and named it - like "Test") and then selected it and closed A/M setup? It should appear there. If not, you may have a corrupted plist but I think you've already trashed that. You could also have a corrupted A/M app. It happens!

Again, I don't use that MOTU device, and it is possible (I guess) that it takes over the OS but I doubt it... but you should be able to create a new configuration and see a new file in that window. Mine looks like this:

Image
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby Tonio » Wed Apr 07, 2010 1:45 pm

I haven't trashed the A/M plist yet.

That is odd, I must have a corrupted A/M utility as I never had the opportunity to create a config as a seperate file. :?
MP 2.66 1,1 /OS10.6.8 /DP7.12/MOTU1224-PCIe424/Lavry DA-10/
User avatar
Tonio
 
Posts: 1216
Joined: Sun Oct 17, 2004 10:01 pm
Location: San Diego
Primary DAW OS: Unspecified

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby MIDI Life Crisis » Wed Apr 07, 2010 2:17 pm

Might just be the Orange Curtain... LOL!
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_____________________________MIDI Life Crisis______________________________
_______________________________________________________________________
_____________OS 10.9.2 • DP 64 bit • 8 core MP/20GB RAM • Track 16____________
User avatar
MIDI Life Crisis
 
Posts: 19847
Joined: Wed May 18, 2005 10:01 pm
Primary DAW OS: MacOS

Re: OSX audio MIDI setup rant & ?

Postby NazRat » Wed Apr 07, 2010 4:34 pm

I really don't think you'll be able to change the output pair of the MOTU interface in AMS after deleting/reconfiguring, etc. The MOTU Audio Setup configuration does override the AMS OS setting. You select the default device in AMS, but any further audio configuration is best accomplished in MOTU Audio Setup. I've been down this road with two MOTU interfaces, though neither was a 1224.

Tonio wrote:That is odd, I must have a corrupted A/M utility as I never had the opportunity to create a config as a seperate file. :?


It is not readily apparent how to create different setups/configs in AMS. It takes some investigation. I doubt you have a corrupted AMS.
DP8.05 PT11.1 VEP 5.2x 828mkII 828mk3 ADA8000 MTP-AV
Mac Mini Quad 10.9.1 - HP 4730s Quad Win8.1
NazRat
 
Posts: 1103
Joined: Sat Feb 07, 2009 2:55 pm
Primary DAW OS: Unspecified

Next

Return to General Macintosh

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


Who is online

In total there are 3 users online :: 0 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Login Form