It is currently Sun Jun 25, 2017 10:25 pm
   
Text Size

Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 10?

For seeking technical help with Digital Performer and/or plug-ins on Windows.

Moderators: James Steele, Shooshie

Forum rules
This forum is for seeking solutions to technical problems involving Digital Performer and/or plug-ins on Windows, as well as feature requests, criticisms, comparison to other DAWs.

Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 10?

Postby PoliticalBonobo » Thu Feb 09, 2017 8:27 am

I just picked up a Fireface UFX and found that it's really not working well at all with 9.1. At 2048 samples, it won't even play (extremely choppy, Playback and Processor meters spiking). I tested on DP9.02 and it plays much better (down to 128 samples), but is still fairly laggy and not very responsive. I'm reaching out everywhere I can (MOTU, RME, forums) to see if this is fixable. Otherwise, I'll have to decide to return it very soon.

Is anyone using a similar configuration? It's hooked up via USB 2.0.
DP9.13 64bit, Windows 10 Pro 64bit, UA Apollo FireWire interface, Desktop: Intel i7 5820K at 4.0ghz, MSI X99A Gaming 7 mobo, 32gb RAM (DDR4 at 2133 mhz), MSI GTX 960 2GD5T 2GB, 512GB Samsung 950 Pro m.2 SSD (project/system drive). VEP 6
PoliticalBonobo
 
Posts: 177
Joined: Sat May 23, 2015 7:38 pm
Location: Denver, Colorado
Primary DAW OS: Windows

Re: Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 1

Postby kgdrum » Thu Feb 09, 2017 6:41 pm

I'm not a Windows user I use OSX here,this just doesn't sound right RME has great drivers and are known not to be " laggy " at all.
I'm using a RME FF UCX and had a FF800 before that.
Have you contacted SynthAx? They are the distributor here in the USA for RME,Jeff is extremely knowledgable and quite helpful.If you haven't called him I suggest you do asap (954) 626-0674.

Good luck,

KG
2012 Mac Pro 3.3GHz 6 core, 32gigs of ram, OSX10.10.5,DP9.13, RME FF UCX,Great River ME-1NV preamp,a few microphones,UAD2, Komplete 10U,U-he,XILS & way too many VI's & plugins, Vdrums,Focal Twin 6 monitors, Shunyata Power Snakes and Conditioners,numerous hard drives... eSATA
User avatar
kgdrum
 
Posts: 4011
Joined: Tue Nov 16, 2004 11:01 pm
Location: NYC
Primary DAW OS: MacOS

Re: Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 1

Postby PoliticalBonobo » Thu Feb 09, 2017 7:56 pm

I know! This isn't what I expected at all from what I hear of RME!

I'm actually working with Jeff on it, too.
DP9.13 64bit, Windows 10 Pro 64bit, UA Apollo FireWire interface, Desktop: Intel i7 5820K at 4.0ghz, MSI X99A Gaming 7 mobo, 32gb RAM (DDR4 at 2133 mhz), MSI GTX 960 2GD5T 2GB, 512GB Samsung 950 Pro m.2 SSD (project/system drive). VEP 6
PoliticalBonobo
 
Posts: 177
Joined: Sat May 23, 2015 7:38 pm
Location: Denver, Colorado
Primary DAW OS: Windows

Re: Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 1

Postby PoliticalBonobo » Thu Mar 16, 2017 1:48 pm

I thought I'd give an update on this. MOTU figured out the issue with DP9.12 and the RME driver and will provide a fix with the next DP update.
DP9.13 64bit, Windows 10 Pro 64bit, UA Apollo FireWire interface, Desktop: Intel i7 5820K at 4.0ghz, MSI X99A Gaming 7 mobo, 32gb RAM (DDR4 at 2133 mhz), MSI GTX 960 2GD5T 2GB, 512GB Samsung 950 Pro m.2 SSD (project/system drive). VEP 6
PoliticalBonobo
 
Posts: 177
Joined: Sat May 23, 2015 7:38 pm
Location: Denver, Colorado
Primary DAW OS: Windows

Re: Is anyone using an RME interface with DP9.1 on Windows 1

Postby kelldammit » Thu May 18, 2017 7:01 am

9.13 fixed this for me.

Sent from my SM-G925T using Tapatalk
Feed the children! Preferably to starving wild animals.
ASUS 2.5ghz i7 laptop, 32Gb RAM, win10 x64, RME Babyface, Akai MPK-61, Some Plugins, Guitars and Stuff, Lava Lamps.
User avatar
kelldammit
 
Posts: 1012
Joined: Sun May 22, 2005 10:01 pm
Location: right behind you!
Primary DAW OS: Windows


Return to Digital Performer [Windows]: Troubleshooting/Criticism

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Login Form