It is currently Sat Dec 16, 2017 11:53 am
   
Text Size

QSC TouchMix

Here's where to talk about preamps, cables, microphones, monitors, etc.

Moderator: James Steele

Forum rules
Here's where to talk about preamps, cables, microphones, monitors, etc.

QSC TouchMix

Postby wylie1 » Mon Dec 12, 2016 1:48 pm

My 828mk3 died and while I was cleaning and waiting for the replacement from MOTU I noticed this.
http://www.sweetwater.com/store/detail/TouchMix30
Seams like a lot of bang for the buck.
Don't think I've ever heard of QSC before.
MacPro 3.2 ghz 8 core 12gig,DigimaxFS, 2408mk3,8Pre,828mk3,Ozone5,MachFive3, BFD2, Sampletank2,DP8.+,Sampletron,Nectar,Central Station,D5s,Q10s.plus stuff.
User avatar
wylie1
 
Posts: 1340
Joined: Mon Dec 04, 2006 8:41 am
Location: Toronto
Primary DAW OS: MacOS

Re: QSC TouchMix

Postby Gravity Jim » Tue Dec 13, 2016 1:03 pm

QSC is a huge presence in live sound and systems installation. Founded in Costa Mesa, CA over 50 years ago, you see their power amps and loudspeakers everywhere from world class tours to the corner bar.
Jim Bordner
http://www.gravitymusic.com
MacPro 5,1 (3.33Ghz 12-core), 32g RAM, OS X 10.13.3 Beta • MOTU 896mk3 • MOTU DP 9.5.1 • Logic Pro X 10.2.5 • Waves Diamond, UAD-2, Slate Digital, Komplete, Omnisphere 2, LASS, CineSamples, Chipsounds, V Collection 5, Korg Legacy • Roland & Yamaha hardware • Fender, Gibson, Godin, Danelectro, Line 6, Warmoth, Hofner and Cedar Creek guitars, Fuchs ODS amp
User avatar
Gravity Jim
 
Posts: 1810
Joined: Wed Apr 30, 2008 2:55 am
Location: Santa Rosa, CA
Primary DAW OS: MacOS

Re: QSC TouchMix

Postby wylie1 » Tue Dec 13, 2016 1:14 pm

Maybe I have heard them just haven't been close enough to see them.
MacPro 3.2 ghz 8 core 12gig,DigimaxFS, 2408mk3,8Pre,828mk3,Ozone5,MachFive3, BFD2, Sampletank2,DP8.+,Sampletron,Nectar,Central Station,D5s,Q10s.plus stuff.
User avatar
wylie1
 
Posts: 1340
Joined: Mon Dec 04, 2006 8:41 am
Location: Toronto
Primary DAW OS: MacOS

Re: QSC TouchMix

Postby Gravity Jim » Tue Dec 13, 2016 1:58 pm

wylie1 wrote:Maybe I have heard them just haven't been close enough to see them.


No doubt about that. QSC just about ate Crown's lunch for good back in the day.
Jim Bordner
http://www.gravitymusic.com
MacPro 5,1 (3.33Ghz 12-core), 32g RAM, OS X 10.13.3 Beta • MOTU 896mk3 • MOTU DP 9.5.1 • Logic Pro X 10.2.5 • Waves Diamond, UAD-2, Slate Digital, Komplete, Omnisphere 2, LASS, CineSamples, Chipsounds, V Collection 5, Korg Legacy • Roland & Yamaha hardware • Fender, Gibson, Godin, Danelectro, Line 6, Warmoth, Hofner and Cedar Creek guitars, Fuchs ODS amp
User avatar
Gravity Jim
 
Posts: 1810
Joined: Wed Apr 30, 2008 2:55 am
Location: Santa Rosa, CA
Primary DAW OS: MacOS

Re: QSC TouchMix

Postby wonder » Mon Jun 26, 2017 8:56 pm

I own one.

They just released OS version 3.

It's a SOLID board with a great App for mobile devices. It also has a slot for a USB Wifi dongle .. .which is VERY handy.

My ONLY complaint is that you have to set gain stages AT the mixer via physical knob. Which is fine if you're seated at the mixer. But if you're mixing remote via iPad and are setting levels, you gotta walk back to the mixer and set/change them.

I'd give this board a HIGH recommendation.
Dual Quad Core Mac Pro 3,1 • Yosemite • 24 gigs RAM • MOTU 2408mk3 (x's 2) • (2) ISA428• GreatRiver MP2NV • True Precision 8 • Behringer P16i/P16m • DP 9.xx • Finale 2014 • Logic • PT 12
User avatar
wonder
 
Posts: 1392
Joined: Fri Oct 29, 2004 10:01 pm
Location: LA/OC
Primary DAW OS: MacOS


Return to General Recording

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


Who is online

In total there are 3 users online :: 0 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 151 on Tue Jan 28, 2014 1:07 pm

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Login Form